اینستاگرام این روزها تبدیل شده به بهترین دوست بازاریابهای دیجیتال. قابلیتهای رایگان تولید محتوای ویدئویی این برنامه، به کسب و کارهای کوچک این امکان را میدهد تا به راحتی پیشرفت داشته باشند و در راستای این هدف از ابزارهایی چون IGTV و Instagram live و story استفاده کنند. تجربه و آنالیز دادههای ما در استدیو درامون نشان میدهند که ویدئوها در اینستاگرام از نظر مخاطب بیشترین جذابیّت را دارا هستند (تقریبا 38 درصد بیشتر از عکسها).
اگر شما هم فکر میکنید هیچ ایده ای برای تولید محتوای ویدئویی ندارید، این مقاله میتواند کمک کند تا محتوای شما در ایسنتاگرام بهتر دیده شود و مخاطبان بیشتری را جلب کند. در این مقاله، علاوه بر مسائل مربوط به بازاریابی دیجیتال، نرم افزارهای کاربردی مربوط به تولید ویدئو را معرفی خواهیم کرد.
چرا تولید محتوای ویدئویی در اینستاگرام؟
اینستاگرام آمده تا رویای جذب مخاطب بیشتر برای بازاریابها (یا صاحبان محتوا و محصول) تعبیر کند. برای دستیابی به این مهم لازم است هنگام تولید محتوا به نکاتی توجه کرد که در عین خلاقیت، توجه مخاطب را جلب کند. ما در این مقاله به چندین استراتژی خواهیم پرداخت تا بتوانید به هدف دلخواه خود برسید.
1. پیام الهام بخش
سایت WorkParty مانند یک کتاب راهنما برای رسیدن به شغل رویایی هر انسانیست. در راستای همین هدف، صفحهی اینستاگرام این سایت روشهایی برای موفقیت در محیط کار را آموزش میدهد. در این پست ویدئویی، بخشهایی از یک پادکست موفقیت شغلی به همراه موشن گرافیکی ساده ولی درگیر کننده استفاده شده. بدون شک اگر به جای این ویدئو، از یک عکس استفاده شده بود، تاثیری نزدیک به این ویدئو هم نداشت. باید توجه کرد که استفاده از محتوای ویدئویی، درگیر کنندهتر و جذابتر از محتوای عکسی میباشد؛ مخاطب هنگام حرکت به بالا و پایین ((scroll در اینستاگرام، حین برخورد با یک عکس، مدت زمان بسیار کمتری را نسبت به برخورد با محتوای ویدئویی انگیزهبخش خواهد داشت.
https://www.instagram.com/workparty/?utm_source=ig_embed&ig_rid=53b4a883-5a3b-41f9-90d7-cd9ef684c6cb
2. استفاده از شوخیهای اینترنتی
ویدئوهای وایرال و شوخی های متداول اینترنتی یکی از مهمترین عوامل برای افزایش درگیری مخاطبین با شماست. همچنین این ویدئوها میتوانند نقش مهمی در ارتقای فرهنگ، چشم انداز و محصولات برند شما داشته باشند. برای مثال bustle برندی است که از یک شوخی اینترنتی در راستای ارتقای برند خود به عنوان میزبان دیجیتال زنان جوان استفاده کرده. زنان جوان احتمالا هنگام برخورد با این محتوا، احساس همذات پنداری میکنند و همزمان bustle کپشنهای طنز را چاشنی قرار داده و جذابیت محتوا را چندین برابر کرده است.
https://www.instagram.com/p/B3XKV0Sn0JU/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_video_watch_again
3. مصاحبه
آیا شما برنامه ای برای تولید پادکست دارید؟ میتوانید قسمتی از آن را به صورت مصاحبه در اینستاگرام به اشتراک بگذارید و مخاطب را با محتوای خود درگیر کنید. در اینجا به این محتوای Newyorker اشاره میکنیم که با به اشتراک گذاشتن قسمتی از پادکست پخش نشده، به همراه کپشنی درست، در مخاطب حس انتظار ایجاد کرده است.
در این ویدئو به یک مهندس برق که در پشت صحنهی یک تئاتر موزیکال در Broadway مشغول است پرداخته میشود. به این ترتیب، طرفداران تئاترهای موزیکال و طرفداران شهر نیویورک جذب این ویدئو میشوند.
https://www.instagram.com/p/B3Nmy3OBkIO/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_video_watch_again
4. داستانگویی
هر کسب و کاری داستان خاص خودش را دارد و اینستاگرام زیرساختی است برای به تصویر کشیدن این داستان. انتشار ویدئو هایی از افراد مختلف که تحت تاثیر محصول یا خدمات شما قرار گرفته اند کمک میکند تا مخاطب دلایل بیشتری را برای پیگیری کسب و کار شما داشته باشد. برای مثال در این ویدئو شرکت Microsoft با گفتن داستانی از اینکه چگونه تکنولوژی خاص خودش برای بهبود کیفیت زندگی، مورد استفاده گرفته، مخاطب را جذب خودش میکند. باید توجه کرد که تمام این فرایند توسط ویدئو اتفاق افتاده است.
https://www.instagram.com/microsoft/?utm_source=ig_embed&ig_rid=4f0258c4-ec09-4701-9249-683795c8a91f
5. معرفی محصولات جدید
یکی از بهترین راه ها برای معرفی محصولات آینده، استفاده از اینستاگرام است. برای معرفی محصول آینده خود، لازم نیست تا از یک زیرساخت تبلیغ گران و وسیع تجاری استفاده کنید تا مخاطب خود را تحت تاثیر قرار دهید. برای مثال طی یک پروژه ای که ما در استودیو درامون انجام دادیم، با استفاده از تکنیک استاپ موشن از آخرین محصول HONOR رونمایی کردیم. تولید این چنین محتواهایی که در مخاطب حس انتظار را ایجاد میکند؛ علاوه بر جذابیت ، حس مکاشفه مخاطب را برمی انگیزد تا هر چه سریعتر با محصول مواجه شود.
https://www.instagram.com/p/CKO57_TJrIK/?utm_source=ig_web_copy_link
6. معرفی محصولات موجود
برای محصولات موجود، یکی از راه ها مرسوم سنتی، استفاده از کاتالوگ است. مخاطب حین برخورد با کاتالوگ برای مشاهده محصولات، در حال جستوجوی چیزی است که میخواهد اما با مقدار زیادی از اطلاعات بیهوده که به دنبال آنان نیست مواجه میشود؛ این تجربه میتواند برای او خستهکننده باشد. با معرفی مخصوص محصولات خود در اینستاگرام، میتوانید به مخاطب قدرت انتخاب دهید در عین اینکه به شرح تفصیلی محصول خود پرداخته اید.
برای مثال ما در استدیو درامون برای معرفی یکی از محصولات شرکت لبنی تندیس، از یک ویدئوی کوتاه استفاده کردهایم:
https://www.instagram.com/p/CITVdirBwTD/?utm_source=ig_web_copy_link
7. اطلاع رسانی در مورد فروش یا ارتقا
اگر محصول شما حضور گستردهای در زمینه صنعت B2B مانند لوازم آرایشی دارد، به اشتراک گذاشتن ویدئویی از یک فروش فوقالعاده معمولا مخاطبین زیادی را در اینستاگرام جلب میکند.
8. ویدئو های ترفند یا به اصطلاح How-to
این محتواها بیشتر به محصولاتی مربوط میشود که به تعریف سبک زندگی میپردازند و ترفندهایی برای داشتن سبک زندگی بهتر تعریف میکنند. برای مثال میتوان به صفحهی 5-Minute Crafts با 34 میلیون دنبال کننده اشاره کرد.
ضمناً در این گونه از ویدئوها شما میتوانید محتواهای سایر کانالهایی که فعالیت مشابه دارند را به اشتراک گذاشته و تبلیغ کنید.
شاید نوبت پاسخ دادن به این سوال باشد: چگونه این محصولات محتوای ویدئویی خود تولید کرده اند؟
برای تاثیرگذاری بیشتر یک محتوا، پس از آماده کردن محتوا نوبت به زیباتر کردن آن میرسد تا تعامل مخاطب با محصول را افزایش دهد. این مرحله مشابه اضافه کردن چاشنی به غذاست؛ آنچه از یک وعدهی خوشمزه در خاطر میماند مجموعه ای از این چاشنی هاست. در مرحله ادیت ویدئو، ابزار های مختلف و کارآمدی وجود دراند که در زیر به چند نمونه از آنها میپردازیم:
1- StoryLuxe
این نرمافزار، برای ویدئو های شما (مخصوصا (story قالب های آماده با فیلترهای جذاب در دسترس قرار میدهد.
2- Canva
با استفاده از ابزارهای گرافیکی، کمک میکند تا شما محتوای خود را برجسته تر و جذابتر کنید.
نمونه ای از دو ابزار هستند که به شما برای تولید محتوا بصورت GIF در هر فرمت کمک میکنند.